Πέθανε ο επιχειρηματίας Νικόλαος Σφακιανάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας Νικόλαος Σφακιανάκης, ένας από τους ιστορικούς ηγέτες της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Ο Νικόλαος Σφακιανάκης, ο άνθρωπος που «έχτισε» τη Suzuki στην Ελλάδα, πέθανε σε ηλικία 98 ετών όπως έγινε γνωστό.

Γεννημένος στις 7 Δεκεμβρίου 1922, στο χωριό Μελέσσες της περιοχής Πεδιάδος, του νομού Ηρακλείου Κρήτης, αγάπησε κάθε μηχανοκίνητο όχημα από πολύ μικρός. Αυτό τον οδήγησε αρχικά στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ξεκίνησε την επιχειρηματική του σταδιοδρομία το 1947, με δραστηριότητα στις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές. Το 1948 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου τέσσερα χρόνια ξεκίνησε το εμπόριο οχημάτων, σε κατάστημα επί της οδού Αγγέλου Βλάχου.

Το 1960 ανέλαβε την αντιπροσωπεία των φορτηγών και των λεωφορείων της γερμανικής εταιρείας Bussing. Την ίδια εποχή ξεκίνησε και την κατασκευή αμαξωμάτων, στην Μαγούλα της Αττικής. Το 1967 είναι μια κομβική χρονιά για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, καθώς εκείνη τη χρονιά ανέλαβε αποκλειστικός αντιπρόσωπος των μοντέλων της Suzuki στην ελληνική αγορά αυτοκινήτων και δικύκλων. Τριάντα χρόνια αργότερα η εταιρεία του, που είχε πλέον εξελιχθεί σε ανθηρό επιχειρηματικό όμιλο, έκανε την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, υπό την επωνυμία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ.

Πηγή: 4troxoi.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ