Κορονοϊός-Θεσσαλονίκη: Με το σταγονόμετρο τα αντισηπτικά και τα γάντια στα φαρμακεία της πόλης

Με το σταγονόμετρο φτάνουν τα αντισηπτικά και τα χειρουργικά γάντια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης και μάλιστα όχι σε όλα, ενώ οι χειρουργικές μάσκες εξακολουθούν να βρίσκονται σε έλλειψη.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης που έχει προκληθεί από την ανησυχία των πολιτών εξαιτίας του κορονοϊού, καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις ενώ ακόμη και οι ελάχιστες ποσότητες των υλικών αυτών που προμηθεύονται οι φαρμακοποιοί γίνονται ανάρπαστες σε χρόνο ρεκόρ.

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης, καθημερινά γίνεται παραλαβή αντισηπτικών, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να εξαντλούνται άμεσα. Βέβαια οι φαρμακοποιοί μπορούν να παρασκευάσουν και οι ίδιοι αντισηπτικά στα εργαστήρια των φαρμακείων τους ώστε να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και σε πολλές περιπτώσεις αυτό ήδη γίνεται. Παρουσιάζονται, όμως, δυσκολίες ακόμη και στην εύρεση των πρώτων υλών και των συσκευασιών για την παρασκευή των αντισηπτικών. Ανάλογη είναι η κατάσταση και με τα χειρουργικά γάντια, τα οποία είναι σε έλλειψη και έρχονται σε μικρές ποσότητες.

Σοβαρό παραμένει, όμως, το πρόβλημα με την έλλειψη σε χειρουργικές μάσκες, καθώς έρχονται ελάχιστες ποσότητες σε υψηλές τιμές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά φαρμακεία να αδυνατούν να προμηθευτούν τις μάσκες σε αυτές τις τιμές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ