Κορονοϊός: Βάζει “φρένο” στα μνημόσυνα – Στο 100% οι ακυρώσεις

“Φρένο” στα μνημόσυνα και στον καφέ μετά τις κηδείες έβαλε η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Ο εργολάβος κηδειών Κωνσταντίνος Μπαμπούλας ανέφερε ότι “οι κηδείες πραγματοποιούνται κανονικά αλλά πολύ λιτά, με ελάχιστο κόσμο – κυρίως μόνο τους συγγενείς και έχουν σταματήσει οι επιπλέον διαδικασίες όπως είναι οι στολισμοί κ.α, αφού δεν ακολουθεί δεξίωση”. Σχετικά με τα μνημόσυνα ο κ. Μπαμπούλας επισήμανε ότι οι ακυρώσεις βρίσκονται στο 100%. Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν λάβει τα γραφεία τελετών, ο κ. Μπαμπούλας σημείωσε ότι “όσον αφορά τη δουλειά μας είμαστε προετοιμασμένοι, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί, γνωρίζοντας πάντα ότι υπάρχει η πιθανότητα να νοσήσουμε και εμείς οι ίδιο”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Κηδειών Ελλάδος Νίκος Αγγελέτος ανέφερε ότι ο κόσμος λόγω της μεγάλης ανησυχίας που υπάρχει από τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και θέλοντας να αποφύγει τις συναθροίσεις ακυρώνει τα μνημόσυνα, σε βαθμό που πλέον φτάνει το 100%. “Πέρα από αυτό, όσον αφορά τις κηδείες γίνονται κανονικά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πραγματοποιούνται όπως στην Ιταλία λόγω του κορονοϊού, με συνοπτικές διαδικασίες δηλαδή, χωρίς να παρευρίσκεται κόσμος. Αυτό, ωστόσο, που φροντίζουμε όλοι οι συνάδελφοι, είναι να συμβουλεύουμε τον κόσμο λέγοντάς τους ότι οι συναθροίσεις αυτές, δεν πρέπει ξεπερνούν τα πέντε άτομα μέσα στον χώρο της εκκλησίας, ενώ έξω από αυτή να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους”.

Όσον αφορά την αντίδραση των πολιτών στις συγκεκριμένες οδηγίες που λαμβάνουν, ο κ. Αγγελάτος είπε πως παρά τον πόνο τους για την ανθρώπινη απώλεια που βιώνουν, αποδέχονται απόλυτα όσα τους συμβουλεύουν και τα ακολουθούν, καθώς γνωρίζουν ότι πρόκειται για τη δική τους πάνω από όλα ασφάλεια.Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ