Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας: Ο κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι

Αντίθετοι στην τοποθέτηση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη Θεία Κοινωνία εμφανίστηκαν οι επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα, μετά την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουταλάκι. «Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» δήλωσαν οι ειδικοί της Επιτροπής, τονίζοντας πως έχουν ζητήσει από τον κόσμο να αποφεύγει τις δημόσιες συναθροίσεις , στις οποίες περιλαμβάνονται και οι εκκλησίες. Τόνισαν, επίσης, ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο».

Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει ότι «θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ