Τσακρής στον ΑΝΤ1 για κορονοϊό: Αποδοτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης το κλείσιμο σχολείων – ΒΙΝΤΕΟ

Για τον κορονοϊό, την εξέλιξή του, την πορεία της νόσου στην Ελλάδα αλλά και για την «επιφυλακή» των Αρχών μίλησε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Τσακρής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως επεσήμανε ο καθηγητής, “τα πρώτα περιστατικά που είχαμε ήταν εισαγόμενα από την Ιταλία. Από την Ιταλία έχουμε εξαγωγή περιστατικών με καταγραφή περιστατικών στις γειτονικές χώρες της .Στη χώρα μας ευτυχώς όσα περιστατικά έχουμε διαγνώσει φαίνεται να έχουν άμεση έμμεση σχέση με την Ιταλία. Δεν βρέθηκε να έχει διαδοθεί παρά πέρα ο ιός. Πρέπει να ελέγχεται λεπτομερώς κάθε περιστατικό”.

Προληπτικό το μέτρο της απολύμανσης, επεσήμανε ο . Τσακρής τονίζοντας ότι “υπήρχαν είτε ταξίδι στην Ιταλία είτε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο περιστατικό και έτσι αποφασίστηκε να κλείσουν αυτά τα σχολεία. Αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει εγχώρια μετάδοση πιθανόν να ληφθούν επιπλέον μέτρα δημόσιας υγείας” επεσήμανε αναφορικά με το μέτρο απολύμανσης των σχολείων.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ