Μεταναστευτικό: Αυξημένη ετοιμότητα και συνεχείς περιπολίες του Λιμενικού στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Παρά τους ισχυρούς ανέμους, δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να φθάσουν με βάρκες στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες ξεκίνησαν μέσω θαλάσσης το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Στη Συκαμιά Λέσβου έφθασαν το πρωί 27 μετανάστες με λέμβο. Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν εντάσεως 7 μποφόρ και η θάλασσα φουρτουνιασμένη.

Ήδη στα νησιά ενισχύονται οι δυνάμεις του Λιμενικού και πλέον επιχειρούν 52 σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού. Μία φήμη που διαδόθηκε από στόμα σε στόμα και από κινητό σε κινητό στον καταυλισμό της Μόριας ήταν αρκετή για να ξεσπάσουν και πάλι επεισόδια. Ψευδείς ειδήσεις ανέφεραν ότι άνοιξαν τα σύνορα και καράβια βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στον Πειραιά. Όσοι παρασύρθηκαν ξεκίνησαν με τα πόδια από τη δομή, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ που δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν την πορεία τους στην πόλη της Μυτιλήνης. Νύχτα εντάσεων όμως σημειώθηκε και στη Χίο όπου η ίδια φήμη διαδόθηκε και στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ