Μεταναστευτικό: 180 αφίξεις στα νησιά το τελευταίο 24ωρο – ΦΩΤΟ

Στη διάσωση και περισυλλογή 58 μεταναστών και προσφύγων, σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου, διασώθηκαν 32 μετανάστες και πρόσφυγες στη Σάμο και 26 στη Μεγίστη.

Επίσης το ίδιο διάστημα αποβιβάστηκαν με λέμβους 122 μετανάστες και πρόσφυγες σε τέσσερα περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Λέσβο και Σάμο. Συγκεκριμένα 69 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 53 στη Σάμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνθήκες θύελλας (στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ) έφτασε σήμερα το πρωί στη Σκάλα Συκαμινιάς στη Βόρεια Λέσβο, πλαστική βάρκα με 27 επιβαίνοντες, όλοι Αφρικανοί. Από κάποια στιγμή και μετά η βάρκα έπλεε ακυβέρνητη και χρειάστηκε η επέμβαση πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού που βρισκόταν στην περιοχή. Με τη βοήθεια σωστικής λέμβου η βάρκα οδηγήθηκε στη παραλία.Μεταξύ των 27 ατόμων που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από το Κονγκό, βρίσκεται και ένα παιδί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ