Κρήτη: Παρίστανε τη γιατρό και εξαπατούσε κόσμο

Μέχρι τον Υπουργό Υγείας έχει φθάσει η υπόθεση της 25χρονης απασχολούμενης σε κλινική δημόσιου νοσοκομείου σε βάρος της οποίας έχει σχηματιστεί δικογραφία από την Ασφάλεια Ηρακλείου για τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση.

Στην 25χρονη φέρεται να αποδίδεται ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2019 έως και τον περασμένο Ιανουάριο εξαπάτησε έξι νεαρούς κρητικούς και αποπειράθηκε να εξαπατήσει έναν ακόμα, από τους οποίους φέρεται να απέσπασε συνολικά περισσότερα από 7000 ευρώ.

Πώς το έκανε αυτό; Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι συστηνόταν ως γιατρός-φορούσε μάλιστα ιατρική ρόμπα-και ισχυριζόταν ότι έχει φοβερές διασυνδέσεις και γνωριμίες και κατά συνέπεια τη δυνατότητα να παρέμβει για να εισαχθούν οι ενδιαφερόμενοι στην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ με έκτακτες προκηρύξεις πρόσληψης. Ισχυριζόταν ότι είχε πρόσβαση σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Για να τους βοηθήσει ωστόσο θα έπρεπε να καταβληθούν από μέρους τους κάποια χρηματικά ποσά για τα διαδικαστικά.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι μέρος της διαδικασίας ήταν και η διενέργεια ιατρικών εξετάσεων με την ίδια να κανονίζει το κλείσιμο των ραντεβού.

Όπως προαναφέρθηκε, κατά την Ασφάλεια, η 25χρονη παρίστανε τη γιατρό, όμως στην πραγματικότητα ούτε γιατρός ήταν ούτε καν υπάλληλος του νοσοκομείου. Φέρεται να απασχολούνταν στην συγκεκριμένη κλινική αμισθί ως εθελόντρια από το 2014. Το καθεστώς απασχόλησης της στο νοσοκομείο και μάλιστα σε μία θέση που έχει να κάνει με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, απασχολεί επίσης την έρευνα και σε ποινικό και σε πειθαρχικό επίπεδο. Μία ακόμα παράμετρος είναι ότι κατά την Αστυνομία η 25χρονη δήλωνε διαφορετικό όνομα από αυτό που αναφέρεται στην ταυτότητα της. Δηλαδή τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, οι άνθρωποι στην κλινική όπου απασχολούνταν αλλά και οι παθόντες δεν γνώριζαν τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητας της.

Από την Ασφάλεια Ηρακλείου έχει ζητηθεί να καταθέσουν γιατροί της κλινικής.Ως προς το σκέλος της απάτης, υποστηρίζεται ότι όλες οι περιπτώσεις εξαπάτησης που καταγράφονται στη δικογραφία αφορούν την εισαγωγή των ενδιαφερόμενων στην ΕΛΑΣ και τα ποσά που φέρεται να απέσπασε ανά περίπτωση κυμαίνονται από 700 ευρώ έως 2000 ευρώ.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ