Έρχεται γύρος από… δημητριακά και όσπρια

Γύρος από δημητριακά και όσπρια, μπέργκερ και κεφτεδάκια από μπιζέλια, ρύζι και κινόα, είναι η ελληνική απάντηση στη νέα διατροφική τάση που αναπτύσσεται κυρίως στις ΗΠΑ, την κατανάλωση “κρέατος” χωρίς κρέας, με τις πρωτεΐνες να προέρχονται από τα φυτά.

Η αγορά “φυτικού κρέατος” ή plant based υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 2025 στα 4-5 δισ. δολ. και σε αυτή στοχεύει η “Megas Yeeros” με τα νέα προϊόντα της όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”. Αυτά θα παράγονται στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο κάτι που σημαίνει περισσότερες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τα τέσσερα πρώτα προϊόντα στην κατηγορία του “φυτικού κρέατος”, είναι τα εξής: γύρος που έχει παρασκευασθεί από όσπρια υψηλής πρωτεϊνικής αξίας, δημητριακά και πράσινη πιπεριά, ελληνικό μπέργκερ το οποίο περιέχει ελληνικά βότανα και μπαχαρικά, κλασικό μπέργκερ και κεφτεδάκια. Προκειμένου να υπάρχει και η οπτική εμπειρία του γύρου, να θυμίζει δηλαδή κρέας με αίμα, χρησιμοποιείται και παντζάρι.

Στην τελική ευθεία για να κυκλοφορήσουν στην αγορά βρίσκονται ακόμη δύο προϊόντα στην κατηγορία του “φυτικού κρέατος”, ο προψημένος γύρος, ο οποίος θα είναι έτοιμος προς κατανάλωση μέσα σε λίγα λεπτά και το σουβλάκι, ενώ στους απώτερους στόχους της εταιρείας είναι και η παρασκευή κιμά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ