Αγρότες: Έβγαλαν τρακτέρ στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης – Φωτό

Στον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στον Τύρναβο, και στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα παρέταξαν τα τρακτέρ τους σήμερα αγρότες του νομού Λάρισας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση λύσεις σε αιτήματά τους.

Το πιο μαζικό μπλόκο αυτή την στιγμή φαίνεται πως έχει στηθεί από τους αγρότες του Τυρνάβου οι οποίοι απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά τον δρόμο Λάρισας – Κοζάνης και στη συνέχεια τοποθέτησαν τα τρακτέρ τους στην άκρη του οδοστρώματος.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στέλιος Τσικριτσής, εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, σημείωσε ότι παραμένουν τα αιτήματα των αγροτών όπως έχουν αποτυπωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ τόνισε πως οι αγρότες διεκδικούν λύσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεων, ο κ. Τσικριτσής είπε ότι οι αγρότες θα παραμείνουν στον δρόμο και τις επόμενες ημέρες και ότι σε καθημερινή βάση θα αποφασίζεται η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των αποφάσεων που είχαν πάρει οι αγρότες που συμμετέχουν στους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού Λάρισας την προηγούμενη εβδομάδα στην πανελλαδική τους σύσκεψη.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, περίπου 100 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν μετά τις 2 το μεσημέρι στο δρόμο Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της εισόδου προς τον Τύρναβο, προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό.

Η κινητοποίηση, αναφέρει το onlarissa.gr, είναι η μοναδική άξια λόγου στο νομό, αφού στα Φάρσαλα το μπλόκο δεν έγινε ποτέ λόγω μη συμμετοχής αγροτών, ενώ ίδια εικόνα επικρατεί και στον Πλατύκαμπο όπου νωρίς το μεσημέρι τα τρακτέρ ήταν λιγότερα από δέκα!

Πηγές πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ,onlarissa.gr

Πηγή φωτογραφιών: onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ