Πάτρα: Ψάλτης σκότωσε 45χρονο και μετά τον… “διάβασε”

Υποβασταζόμενος από αστυνομικό και με μεγάλη δυσκολία ο 82χρονος πέρασε τη χθες, Δευτέρα, το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Ο ηλικιωμένος τον Νοέμβριο του 2016 πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο από τη Βουλγαρία στα Καμίνια Πατρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, το περιστατικό είχε σημειωθεί στο κτήμα του δράστη, δίπλα στην εκκλησία του χωριού όπου διατηρούσε εξοχικό και κάποιες αποθήκες. Εκεί φιλοξενούσε το θύμα και τη σύζυγό του.

Την ημέρα που έγινε η δολοφονία το θύμα είχε οργανώσει ένα τραπέζι και εκτός από τους φίλους του, είχε καλέσει και τον 82χρονο. Μεταξύ του θύματος και του 82χρονου υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός όταν ο ηλικιωμένος του ζήτησε τον λόγο γιατί έλειπαν κάποια εργαλεία από την αποθήκη. Ο 45χρονος φέρεται να εξύβρισε τον ηλικιωμένο και ο 82χρονος σηκώθηκε, πήγε σε διπλανή αποθήκη και επέστρεψε κρατώντας καραμπίνα. Απειλώντας τον 45χρονο του ζήτησε να πάρει πίσω τις προσβολές. Όταν το θύμα κινήθηκε εναντίον του με μία σιδερόβεργα, ο 82χρονος τον πυροβόλησε εξ επαφής στο πρόσωπο και τον σκότωσε.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ηλικιωμένος, που ήταν ψάλτης και επίτροπος στην ενορία της γειτονιάς του, πήγε πάνω από τον άτυχο 45χρονο και τον “διάβασε”. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το έκανε. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, υποστηρίζει ότι ο πελάτης του είχε μειωμένο καταλογισμό και επικαλέστηκε τη χρήση φαρμάκων και αλκοόλ.

Μετά το αιματηρό γεγονός ο 82χρονος, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ για να επιστρέψει στο σπίτι του στην Πάτρα. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί, ακινητοποίησαν το λεωφορείο στην Ακτή Δυμαίων και τον συνέλαβαν.

Η δίκη έγινε χθες σε δεύτερο βαθμό. Πρωτόδικα ο 82χρονος είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε 15 χρόνια κάθειρξη και εξέτιε την ποινή στον αναρρωτήριο των φυλακών. Το δικαστήριο του έδωσε το δικαίωμα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής στο σπίτι του λόγω της κατάστασης της υγείας του.

Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Πελοπόννησος, patrastimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ