Γιώργος Μουστάκας: Ο επιχειρηματίας που έχτισε μια αυτοκρατορία παιχνιδιών – ΦΩΤΟ

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μουστάκας, ιδρυτής και πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών, η οποία ξεκίνησε ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών.

Ο Γιώργος Μουστάκας έως τον Φεβρουάριο του 2011 ήταν πρόεδρος του ΣΕΒΠΠΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και Παιδικών Αμαξών), ο οποίος από το τέλος της δεκαετίας του ΄70 έως το 2011, είχε διατελέσει 18 χρόνια πρόεδρος και 6 χρόνια γραμματέας.

Υπήρξε πρωτοπόρος στην κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών στην Ελλάδα. Όσοι τον γνώρισαν λένε ότι καθημερινά προσπαθούσε να λειτουργεί σαν να ήταν παιδί προκειμένου να κατανοήσει τον ψυχισμό τους, τον κόσμο τους και τους κανόνες τους. Ήταν “ταγμένος” στον κόσμο του παιδιού γι’ αυτό και έδινε μεγάλη σημασία στην ποιότητα των προϊόντων του.

Απαρέγκλιτη αρχή και φιλοσοφία της επιχειρηματικής του διαδρομής ήταν το δίπτυχο “σεβασμός και υπευθυνότητα”. Η οικογένειά του με σκληρή δουλειά πάντοτε πόνταρε στην ποιότητα των προϊόντων του για να ξεχωρίσει.

Η μικρή βιοτεχνία που έγινε αλυσίδαΜε καταγωγή από την Κίμωλο ο Γιώργος Μουστάκας, υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του, καθώς, τον Απρίλιο του 1968 ίδρυσε μία μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών, η οποία έμελλε να εξελιχθεί σε μία αλυσίδα καταστημάτων με εξειδίκευση στα παιδικά παιχνίδια και προϊόντα.

Το πρώτο της κατάστημα η Μουστάκας το άνοιξε το 1986 στο Περιστέρι και πέρασαν δέκα και πλέον χρόνια μέχρι να ανοίξει το δεύτερο το 1997 στη Νέα Ερυθραία. Κατόπιν τα πράγματα επιταχύνθηκαν, αριθμώντας πλέον το δίκτυο 13 καταστήματα Μουστάκας σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ρόδο, που διαθέτουν χιλιάδες κωδικούς προϊόντων, ώστε να απευθύνονται σε οικογένειες από όλα τα εισοδηματικά στρώματα.

Μία από τις μεγάλες επιτυχίες της οικογένειας Μουστάκα, αποτελεί η συμφωνία που έχει συνάψει με τον όμιλο Lego, για την ανάπτυξη των αυτόνομων καταστημάτων Lego στην ελληνική αγορά, όπου πωλούνται αποκλειστικά τα διάσημα παιχνίδια.

Στα μυστικά της εταιρείας και των παιχνιδιών έχει μυηθεί και ο γιος του Γιώργου Μουστάκα, Νίκος, ο οποίος επίσης βρίσκεται στη διοίκηση του ομίλου, ασκώντας καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Oικογενειακή υπόθεση τα παιχνιδάδικα «Mουστάκας», όπου η εμπειρία «συναντά» τις φρέσκες ιδέες, καθώς όπως τρέχει ο χρόνος, έτσι αλλάζει και η φιλοσοφία, η τεχνική και η τεχνολογία του παιχνιδιού.

Ο Γιώργος Mουστάκας, όπως υποστηρίζουν όσοι τον γνώρισαν, πάντα ήταν χαμηλών τόνων άνθρωπος που δεν του άρεσε να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης με βαρύγδουπες δηλώσεις ή περιττές δημόσιες εμφανίσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ