Νέες τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο

Άλλο ένα προκλητικό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Δένειας.

Τούρκοι Γεωργοί, όπως σημειώνει το philenews, μετέβησαν με τρακτέρ σε περιοχή, η οποία καλλιεργείται από Ελληνοκύπριους γεωργούς και άρχισαν να καλλιεργούν.

Οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί ζήτησαν τον λόγο για να λάβουν την απάντηση ότι πληρώνουν στην «ψευδοκυβέρνηση» χρήματα για τα χωράφια και πως τους στέλνει ο στρατός να τα καλλιεργούν.

Με παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών, οι Τούρκοι γεωργοί αποχώρησαν για να επιστρέψουν λίγο αργότερα και να συνεχίσουν το έργο τους υπό την επίβλεψη του κατοχικού στρατού.

Σε δηλώσεις του στο philenews, ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου, σημείωσε πως οι Τούρκοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή.

Εξέφρασε δε την ανησυχία του για την αντίδραση των ελληνοκύπριων γεωργών, οι οποίοι είναι ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι και πλέον δεν ξέρει κανείς πως θα αντιδράσουν.

Ωστόσο το κοινοτικό συμβούλιο προτρέπει τους γεωργούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους για αποφυγή περαιτέρω έντασης. Τόνισε ακόμη ότι το Υπουργείο Εξωτερικό είναι ήδη ενήμερο για την κατάσταση στην περιοχή.

Πηγή: philenews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ