Ραυτογιάννης: Θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα από τη βόμβα στο Ζωγράφου – ΒΙΝΤΕΟ

«Πρόκειται για μία βόμβα με χαμηλής ισχύος εκρηκτική ύλη. Αυτό δεν σημαίνει πως και η χαμηλής ισχύος εκρηκτική ύλη δεν είναι ικανή να επιφέρει τραυματισμούς ή ακόμα και θανατηφόρα αποτελέσματα», δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την προηγούμενη βόμβα με πυρίτιδα, με ανάλογη εκρηκτική ύλη που εξερράγη στο γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Βασιλάκης. Επομένως, η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη είναι ικανή να επιφέρει αυτά τα αποτελέσματα και μάλιστα συνδιαζόμενη με τα καρφιά τα οποία είχε», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Ραυτογιάννης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν εξερράγη η βόμβα.«Για να μην εκραγεί μία βόμβα είτε δεν έχει τη σωστή συνδεσμολογία είτε κατά τη μεταφορά της, κάποιο καλώδιο που θα έκλεινε το κύκλωμα δεν είχε συγκολληθεί καλά είτε γιατί εκείνοι που την κατασκεύασαν δεν γνώριζαν πως πρέπει να ενεργοποιήσουν την εκρηκτική ύλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο :

Πηγή: ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ