Επίσκεψη Αγάπης στο Λύρειο Ίδρυμα – ΦΩΤΟ

Μια επίσκεψη αγάπης στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα πραγματοποίησε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019.

Η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε τα περίπου 50 παιδιά που φιλοξενούνται στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, για να τους ευχηθεί Καλές Γιορτές.

Τα παιδιά υποδέχθηκαν την κυρία Βαρδινογιάννη μουσικά τραγουδώντας χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Κρήτη και αμέσως μετά το τραγούδι «Αγία Νύχτα» προκαλώντας συγκίνηση σε όλους τους παραβρισκόμενους.

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ηγουμένη Μαρία καλωσόρισε την κυρία Βαρδινογιάννη λέγοντας: «Είναι για εμάς ξεχωριστή χαρά να μας επισκέπτεται η κυρία Βαρδινογιάννη. Είναι ένας άνθρωπος που μας στάθηκε από την πρώτη στιγμή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Τώρα που τα παιδιά γύρισαν σπίτι τους ήρθε να μας επισκεφθεί και να μας ευχηθεί Καλές Γιορτές. Για όλη της την αγάπη και την προσφορά την ευχαριστούμε θερμά».

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ηγουμένη Μαρία

Φάνης Βουτσαράς, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ηγουμένη Μαρία, Αδελφή Καλλινίκη

Αμέσως μετά η κυρία Βαρδινογιάννη θέλησε να μοιραστεί με τα παιδιά μια από τις αγαπημένες της ιστορίες που μιλά για την αξία της προσφοράς και της αγάπης προς το συνάνθρωπο: την ιστορία του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα του Όσκαρ Ουάιλντ.

«Οι άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, εύχομαι να σας βρουν αγαπημένους, γερούς, χαμογελαστούς και δυνατούς να συνεχίζετε τη ζωή σας. Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη, και σας υπόσχομαι πως θα είμαι πάντα κοντά σας. Να μη σταματήσετε ποτέ να ακολουθείτε τα όνειρα σας. Η δικη μου συμβουλή σε εσας πέρα από τη γνώση, που είναι πάντα ένα απαραίτητο εφόδιο, είναι να έχετε πάντα την καρδιά σας γεμάτη με αγάπη. Αρκετοί από εσάς είστε ήδη φοιτητές μα είμαι σίγουρη, πως αυτή η ιστορία που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας θα αγγίξει και τη δική σας καρδιά, όπως άγγιξε και τη δική μου. Είναι μια ιστορία που μιλά για τη χαρά της προσφοράς, την ανεκτίμητη αξία της αλληλεγγύης και της φιλίας. Κάθε φορά που τη διαβάζω νιώθω μια απέραντη ζεστασιά να αγκαλιάζει την ψυχή μου κι αυτή τη ζεστασιά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σήμερα» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη απευθυνόμενη στα παιδιά, τα οποία άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ιστορία που τους διηγήθηκε.

Στη συνέχεια η κυρία Βαρδινογιάννη, με τη βοήθεια του Αι Βασίλη μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά προσφέροντας χαμόγελα χαράς. Ακολούθησε μια μικρή γιορτή με κεράσματα και γλυκά για όλους.

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη διάβασε στα παιδιά μια ιστορία

Αξίζει να σημειωθεί πως η MOTOR OIL έχει αναλάβει την ανακατασκευή του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2018. Συγκεκριμένα η MOTOR OIL ανέλαβε την πλήρη ανακαίνιση του Ζαννείου Ιδρύματος στην Κηφισιά, όπου φιλοξενήθηκαν αρχικά τα παιδιά. Παράλληλα, η MOTOR OIL αναμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο του Ιδρύματος που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τις πυρκαγιές, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης στα κτίσματα που καταστράφηκαν από τη φωτιά. Επιπρόσθετα η MOTOR OIL έχει προσφέρει στο Ίδρυμα πετρέλαιο για την θέρμανση των παιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ