Επεισόδια στο Ζάππειο: Τι απαντούν μέσω του Realfm 97,8 εκπρόσωποι των γιατρών

«Τα δημόσια νοσοκομεία, δεν λειτουργούν τώρα σαν επιχειρήσεις. Και το προηγούμενο διάστημα έτσι λειτουργούσαν. Απλώς τώρα, γίνεται ένα βήμα για την πλήρη άλωση του τομέα της Υγείας από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα…Αυτοί ήταν σήμερα οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Αφροδίτη Ρέτζιου με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ζάππειο.

«Διαχρονικά, έχουμε μία δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο δημόσιο τομέα υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν με ιδιωτικο- οικονομικά κριτήρια. Η στελέχωσή τους, η υλικοτεχνική υποδομή εξαρτώνται από τα έσοδα που θα εξασφαλίζουν. Η υγεία δεν είναι τώρα εμπόρευμα, απλώς πιστοποιούν αυτήν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής», πρόσθεσε.

Τέλος, η κ. Ρέτζιου υποστήριξε ότι «σήμερα, η ηγεσία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έστειλε τα ΜΑΤ να υποδεχθούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς, λες και είμαστε κοινοί εγκληματίες. Πολλοί από από εμάς, ήταν προσκεκλημένοι γιατί είμαστε εκλέκτορες του ΠΙΣ». Ακούστε το ηχητικό:

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε ότι «ξεκίνησε μία διαδικασία διαλόγου για την οποία είχαν όλοι πρόσκληση να συμμετάσχουν. Η αστυνομία είχε ενημέρωση από χθες ότι θα υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε προαναγγελθεί από αυτούς που την έκαναν. Εγώ, δεν αντιλήφθηκα επεισόδια, γιατί όταν μπήκα στην Αίγλη δεν υπήρχε τίποτα. Ξαφνικά, εισέβαλαν περίπου 60 άτομα, δεν ήταν όλοι γιατροί, ενδεχομένως και μη νοσηλευτές, απ’ ότι κατάλαβα».

«Δεν ήθελαν να προχωρήσει η ημερίδα που είχαμε για τη σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Δεν είχα τη δυνατότητα να τους μιλήσω γιατί το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να κλείσουν τα μικρόφωνα. Έκλεισαν τα μικρόφωνα, ανήρτησαν ένα πανό και με ντουντούκες μέσα σε μία κλειστή αίθουσα διαδήλωναν τις απόψεις τους. Θα θέλαμε να συμμετάσχουν στο διάλογο για να ακούσουμε και τα επιχειρήματα. Ζήτησα να έχω τη δυνατότητα να μιλήσω, μου είπαν ότι δεν έχω τη δυνατότητα να ομιλώ. Όπως καταλαβαίνετε, μία εκδήλωση καλά σχεδιασμένη και με ξένους προσκεκλημένους ομιλητές, διεκόπη βίαια», πρόσθεσε.

«Ο κ. Σιώρας δεν μου φάνηκε τραυματισμένος. Τον είδα μέσα να μιλάει με τη ντουντούκα του με τις ώρες. Απ’ ότι ξέρω, δεν υπήρχαν ΜΑΤ. Υπήρχαν ορισμένοι αστυνομικοί αλλά όχι ΜΑΤ.

Μου είπαν ότι συνέβη αυτό, όμως εγώ δεν το είδα με τα μάτια μου. Δεν ξέρω την έκταση και πως ήταν. Οι άνθρωποι που εισέβαλαν στην εκδήλωση είχαν πρόσκληση εδώ και καιρό. Θα μπορούσαν να συμμετέχουν χωρίς πανό, χωρίς ντουντούκες. Άλλο είναι έρχομαι να μιλήσω σε μία επιστημονική εκδήλωση και άλλο έρχομαι να τη διαλύσω. Είναι σαφές ότι υπήρχε διάθεση διάλυσης», τόνισε ο κ.Εξαδάκτυλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ