Στην Ελλάδα ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες την Τετάρτη και Πέμπτη

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι,πραγματοποιεί την τρίτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2019.

Ο Γκράντι θα επισκεφθεί τη Λέσβο και την Αθήνα, ενώ προγραμματίζεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Επίσης, θα συμμετάσχει σε συζήτηση κοινής συνεδρίασης δύο Επιτροπών της Βουλής, θα συναντηθεί με δημάρχους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στέγασης ESTIA, με μέλη διπλωματικών αποστολών και άλλους οργανισμούς του ΟΗΕ, με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και άλλους φορείς που συμμετέχουν στις προσπάθειες για την παροχή ανθρωπιστικής υποστήριξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο Γκράντι θα βρεθεί στη Λέσβο στις 27 Νοεμβρίου για να δει από κοντά τις συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και θα συζητήσει για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Αρχές και η κοινωνία των πολιτών στο πλαίσιο της προσφυγικής ανταπόκρισης.

O ύπατος αρμοστής θα επισκεφθεί επίσης ένα κέντρο μη τυπικής εκπαίδευσης που λειτουργεί η οργάνωση ΜΕΤΑδραση, εταίρος της Υ.Α., πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ