Διαμαρτυρία αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη: Γίναμε “μετανάστες” στη χώρα μας λόγω του προσφυγικού – Το 1/3 των διμοιριών βρίσκεται στα νησιά – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν σήμερα αστυνομικοί που εργάζονται στην πόλη, ζητώντας άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της ΔΑΕΘ με παράλληλη μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, λόγω του προσφυγικού.

Κεντρικό σύνθημα της διαμαρτυρίας των αστυνομικών ήταν: “Είμαστε εργαζόμενοι και όχι αριθμοί”.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, το 1/3 των διμοιριών της πόλης βρίσκεται σταθερά στα νησιά, λόγω του προσφυγικού ζητήματος, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει “μετανάστες” στην ίδια τους τη χώρα. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη δυσλειτουργία στις οικογένειές τους αλλά και τεράστια οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με τον ίδιο.

“Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της 17 Νοέμβρη, που ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης βρίσκονταν στα νησιά, αναγκαστήκαμε να φέρουμε 10 διμοιρίες από άλλες πόλεις για να θωρακιστεί η πόλη. Υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες λείπει από την πόλη ακόμα και το 50% των διμοιριών. Η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς δε λέμε να μη συμβάλλουμε σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα, αλλά και η πολιτική ηγεσία οφείλει όταν έχει απαιτήσεις από μια Υπηρεσία, να την ενισχύει” τόνισε ο κ. Τσαϊρίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΥΘ, Γεώργιος Χατζόπουλος μίλησε για ορθό καταμερισμό των αστυνομικών δυνάμεων.

Πηγή: makthes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ