Ήχησαν οι σειρήνες για σεισμό και τσουνάμι στην Κω – Παρουσία Χαρδαλιά η άσκηση ετοιμότητας – ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Άσκηση ετοιμότητας για ενδεχόμενο σεισμό και τσουνάμι, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Κω, παρουσία του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σενάριο προέβλεπε σεισμό και στη συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι. Για τις ανάγκες της άσκησης, εξάλλου, είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα πινακίδες έγκαιρης προειδοποίησης.

Στην άσκηση συμμετείχαν οι μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου και του Ιππ. Λυκείου, που οδηγήθηκαν στα προβλεπόμενα σημεία συγκέντρωσης (Πάρκο Χρωμάτων οδού Αμερικής και Πλατεία Ανταγόρα, αντίστοιχα).

Σύμφωνα με το vimatisko.gr, καταγράφηκαν αρκετά τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπως για παράδειγμα ότι στο 3ο δημοτικό σχολείο δεν ήχησαν αρκετά δυνατά οι σειρήνες, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι μαθητές, ορισμένα γράμματα στην πινακίδα… ήταν “κινέζικα”, ενώ παρατηρήθηκε και πρόβλημα με την ειδοποίηση μέσω κινητών τηλεφώνων στους αρμόδιους φορείς.

Όπως ανέφερε ο αξιολογητής Ανδρέας Αντωνάκος από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, καταγράφηκαν όλα τα ζητήματα και θα γίνει η έκθεση έτσι ώστε αυτά να επιλυθούν.

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι γι’ αυτό το λόγο γίνονται αυτές οι ασκήσεις, ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα, αλλά και για να μην υπάρχει φόβος στους κατοίκους και στα παιδιά, που πρέπει να είναι ενημερωμένα και να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πηγή/ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: vimatisko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ