Αντιδρούν οι καταστηματάρχες για τον αντικαπνιστικό νόμο – “Δεν θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις” λένε στον Realfm

«Σαφώς είμαστε υπέρ του αντικαπνιστικού νόμου που μπορεί να εφαρμοστεί και να προστατεύσει την ουσία. Οφείλουμε όμως στην κοινωνία μας να κρατηθούν ανοικτές οι επιχειρήσεις που έχουν εργαζόμενους και που είναι αξιοπρεπείς, όπως μπαρ, αργιλάδικα, καφέ – μπαρ που απευθύνουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά σε ενήλικες. Θα πρέπει να υπάρξει ένας χώρος προδηλωμένος, ξεχωριστός, χωρίς να μπορούν να μπουν οι εργαζόμενοι μέσα, όπου με κατάλληλες συνθήκες εξαερισμού και απομόνωσης θα μπορούν οι καπνιστές να απολαύσουν το προϊόν του καπνίσματος και τις υπηρεσίες μας», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή “τεντιμπόηδες” με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο η πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης και Διασκέδασης Νίκη Κωνσταντίνου.

«Έχουν και αυτοί οι πολίτες δικαίωμα, δεν θα προάγουμε το κάπνισμα σε καμία περίπτωση με τη δράση μας αλλά δεν θέλουμε να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να εξαφανιστούν επαγγέλματα, όπως τα αργιλάδικα, τα οποία δεν έχουν εξωτερικό χώρο. Δεν θέλουμε ούτε ένας να κλείσει, δεν είμαστε η εφορία, δεν είναι νούμερα, είναι συνάνθρωποί μας. Κάθε μέρα λαμβάνω τα μηνύματα της αγωνίας τους» πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείσα εάν θα υπάρξουν επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτο απάντησε: «Είναι σίγουρο αυτό».

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντίνου εκτίμησε ότι «στο υπουργείο υγείας δεν κωφεύουν. Δεν είμαστε παράλογοι, δεν είμαστε κατά της κοινωνίας, δεν θέλουμε να κάνουμε ζημιά, δεν θέλουμε κάπνισμα ούτε για τα παιδιά μας ούτε για τους εργαζόμενούς μας αλλά να μην κλείσουν επιχειρήσεις, να υπάρξει μία μέση οδός».

«Περιμένουμε την εγκύκλιο που προφανώς θα δώσει το δικαίωμα ξεχωριστών προδηλωμένων χώρων στα αρμόδια υπουργεία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα δημιουργηθούν συνθήκες εξαίρεσης από έναν φυσικό δικαστή», κατέληξε η κ. Κωνσταντίνου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ