Καλοκαίρι και την Παρασκευή – Η πρόγνωση του καιρού

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες, με αυξημένη την πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα νότια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και για τοπικές βροχές στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας, αναμένονται την Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 27, στην Ήπειρο από 9 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ