Σάλος με την αποκάλυψη του enikos.gr για τον καθηγητή που απείλησε μαθητή – Τι δηλώνει ο διευθυντής του σχολείου – ΒΙΝΤΕΟ

Σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο 67χρονος καθηγητής από το 1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης ο οποίος, όπως πρώτος αποκάλυψε το enikos.gr, απείλησε λεκτικά έναν μαθητή μέσα στην τάξη και μετά από έλεγχο της αστυνομίας βρέθηκε επάνω του ένας σουγιάς.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος μαθητής πήγε στο σχολείο μαζί με τη μητέρα του προκειμένου να ζητήσει από τον καθηγητή διευκρινίσεις. Τότε, ο καθηγητής επιτέθηκε λεκτικά και στη μητέρα και επανέλαβε την απειλή που είχε εξαπολύσει σε βάρος του παιδιού της, σύμφωνα με τις καταγγελίες. Η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και όταν έφτασαν στο σχολείο οι αστυνομικοί, η μητέρα ζήτησε να του κάνουν σωματικό έλεγχο. Στον έλεγχο που του έγινε βρέθηκε επάνω του ένας σουγιάς, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Ο καθηγητής παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, ενώ παύθηκε από τα καθήκοντά του. Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό που έχει συμβεί στο σχολείο, με τον συγκεκριμένο καθηγητή. Όπως είπε ο Διευθυντής του σχολείου Ευ. Ανδρής, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει συγκεντρώσει τρεις ΕΔΕ και σημείωσε ότι είχαν γίνει από καιρό ενέργειες για την απομάκρυνση του καθηγητή από το σχολείο.

«Εγώ και ο διευθυντής εκπαίδευσης Μεσογείων είχαμε κάνει όλες τις ενέργειες για να μην είναι ο καθηγητής στην τάξη. Οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου των υπαλλήλων είναι αργές. Ο συγκεκριμένος καθηγητής μέσα από καταγγελίες και αναφορές διευθυντών είχε συγκεντρώσει τρεις ΕΔΕ. Οι ΕΔΕ είχαν τέτοιο βάρος που η Διεύθυνση Εκπαίδευσης πολύ ορθώς και εγκαίρως το παρέπεμψε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας. Εκεί είχε σκαλώσει το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Ανδρής.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ