Καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για παιδοκτονία

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης μία 42χρονη γυναίκα, κατηγορούμενη για παιδοκτονία. Το δικαστήριο εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, την έκρινε ένοχη, αναγνωρίζοντάς της μειωμένο καταλογισμό, ενώ διατήρησε την ποινή που της είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Ήταν τον Ιούλιο του 2014, όταν η γυναίκα γέννησε ολομόναχη στην τουαλέτα του σπιτιού της, τύλιξε το νεογνό σε σακούλες και το έκρυψε μέσα σε ντουλάπα, όπου το μωράκι φέρεται να εξέπνευσε. Λίγα 24ωρα αργότερα πέταξε το άψυχο κορμάκι στα σκουπίδια.

Το μακάβριο περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν η ίδια πήγε σε νοσοκομείο με πόνους και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αυτοί συνδέονται με επιπλοκές από πρόσφατο τοκετό. Όταν δεν βρέθηκε το νεογνό ειδοποιήθηκε η αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κατηγορούμενη είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη από το περιβάλλον της και κάθε φορά που τη ρωτούσαν για την κοιλιά της εκείνη απαντούσε ότι είχε πάρει κάποια παραπανίσια κιλά.

«Πίστευα ότι το παιδί ήταν νεκρό» είπε απολογούμενη Ανέφερε, δε, ότι τα τελευταία χρόνια απέκτησε άλλο παιδί, η επιμέλεια του οποίου ανατέθηκε σε ίδρυμα. Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την ποινή της υπό την προϋπόθεση να την παρακολουθεί επιμελητής κοινωνικής αρωγής.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ