Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία και στον Πύργο – ΦΩΤΟ

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή και στον Πύργο, όπου πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το patrisnews.com, στο μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Πύργου σημειώθηκε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να σπεύσει το προσωπικό να προφυλάξει τον πολύτιμο τεχνικό εξοπλισμό του τμήματος.

Στον χώρο βρέθηκε και ο πρώην ιατρός του νοσοκομείου Πύργου και δήμαρχος της πόλης Τάκης Αντωνακόπουλος, που έσπευσε να συμπαρασταθεί στο προσωπικό.

Εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής, ισοπεδώθηκε και το μεταλλικό τμήμα ενός συσκευαστηρίου, στην περιοχή του Ρουπακίου του Δήμου Πηνειού. Όλα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, όπως αναφέρει ένας εργαζόμενος της επιχείρησης, που πρόλαβε να μπει στον κυρίως χώρο της επιχείρησης και να αποφύγει κάποιο τραυματισμό.

Πολύ βαριά σίδερα παρασύρθηκαν από τον άνεμο μαζί με τις λαμαρίνες, οι οποίες μεταφέρθηκαν αρκετά μέτρα μακρύτερα. Οι ζημιές στο συσκευαστήριο είναι τεράστιες και ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει, έως ότου επιδιορθωθούν.

Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και συντονισμένα, καθώς το προαύλιο του σχολείου είχε πλημμυρίσει. Ο φόβος για την επιδείνωση του καιρού, οδήγησε το δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, τον διευθυντή του σχολείου Διονύση Αλεξόπουλο και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου, να λάβουν την απόφαση αυτή. Άρχισαν να ειδοποιούνται οι γονείς και με την βοήθεια των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του δήμου τα παιδιά έφυγαν από το σχολείο με ασφάλεια από το σχολείο.

Πηγή/ΦΩΤΟ: patrisnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ