Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis: Ο Αγγελής εμπλέκει στην κατάθεσή του τον Τσίπρα

Διάλογο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου αποκαλύπτει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα ”Νέα”, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Καλογήρου φέρεται να αναζητούσε «εγκρίσεις από άλλον» για την υπόθεση της Novartis.

Με τη φράση «η απόφαση πρέπει να ληφθεί από άλλον, τον οποίο και θα ενημερώσω», που ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής αποδίδει στον τέως υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, θέλησε να δείξει εμμέσως ότι η τότε πολιτική ηγεσία και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο – πάνω από τον υπουργό Δικαιοσύνης – υπονοώντας προφανώς χωρίς όμως να τον κατονομάζει τον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γνώριζε τι συνέβαινε σε σχέση με τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, στην 19σέλιδη κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή, αποτυπώνεται ανάγλυφα η «εκρηκτική» σχέση με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis. Το περιστατικό που περιγράφεται, εμφανίζει τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Καλογήρου όχι μόνο να είναι πλήρως ενημερωμένος από τον ίδιο, αλλά και να στρέφεται κατά των χειρισμών της Τουλουπάκη αλλά και κατά του επονομαζόμενου «Ρασπούτιν».

Παράλληλα, στο δημοσίευμα υπάρχουν αναφορές για το περίφημο ταξίδι στη Βιέννη στο οποίο συμμετείχε και ο Αγγελής μαζί με την Ελένη Τουλουπάκη και τους αντιεισαγγελείς Τζούρα και Μανώλη όπου μάλιστα υπήρξε και συνάντηση με εκπροσώπους του FBI για θέματα δικαστικής συνδρομής.

Μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ στις 4 Δεκεμβρίου 2018 ο Γιάννης Αγγελής καταθέτει πως πήγε κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης μαζί με την τότε επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Εκεί εξέθεσε τα όσα διημείφθησαν στο Βιέννη και την έντονη διαφωνία που είχε με την Τουλουπάκη, η οποία σύμφωνα με την κατάθεση Αγγελή, επεδίωκε να κάνει γνωστό στους Αμερικανούς ότι «θα ασκούσε πολιτική δίωξη κατά των τριών πολιτικών προσώπων, δηλαδή Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Σαλμά». Τότε φέρεται να διερωτήθηκε ο Αγγελής «ποιος τέλος πάντων κάνει κουμάντο σ΄ αυτήν την δικογραφία», δηλαδή «ποιος καθορίζει τη στρατηγική των ενεργειών των εισαγγελέων Διαφθοράς».Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Αγγελής αναφέρει στην κατάθεσή του ότι«ήμουν απολύτως βέβαιος ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς δεν ενεργούσαν με δική τους πρωτοβουλία» και πίστευε ότι «πίσω από αυτούς υπήρχε μία αόρατη δύναμη, ένα τρίτο πρόσωπο που κινούσε τα νήματα στους χειρισμούς της υπόθεσης με εμφανέστατες συνέπειες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ