Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας με ηλικιωμένο ύποπτο εμπρηστή στην Κρήτη

Έβαλε φωτιές, εγκλωβίστηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χτύπησε δύο οχήματα, διέφυγε και τελικά… παραδόθηκε.

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Τσιφούτ Καστέλλι, όπου ξέσπασαν δύο εστίες φωτιάς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, “λόγω των ισχυρών ανέμων που έφθαναν τα 9 μποφόρ, ήταν ορατός ο κίνδυνος οι φλόγες να ξεφύγουν προς τη Μεσαρά”, με ό,τι τραγικές συνέπειες θα συνεπάγονταν.

Στο πλαίσιο ερευνών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντοπίστηκε ένας 73χρονος, γνωστός στην περιοχή και στις αρχές, ο οποίος θεωρείται ως ύποπτος για την εκδήλωση των πυρκαγιών. Την ώρα που ο κλοιός έσφιγγε γύρω από τον ηλικιωμένο, και οι πυροσβέστες επιχείρησαν να τον συλλάβουν, εκείνος κατάφερε να διαφύγει, μπήκε στο αυτοκίνητο του και φεύγοντας… έπεσε πάνω σε ένα αγροτικό όχημα και σε ένα όχημα της Πυροσβεστικής, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Γνωρίζοντας τα “κατατόπια” ο 73χρονος κατάφερε να κρυφτεί, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποια στιγμή έσπασε το τζάμι του συνοδηγού του οχήματός του, βγήκε και το έσκασε.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ. Αντιλαμβανόμενος ότι τα περιθώριο στένευαν, ο 73χρονος παραδόθηκε τελικά, αργά τη νύχτα, στο Α.Τ. Πύργου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τη φωτιά.

Ο άνδρας θα οδηγηθεί, σήμερα, ενώπιον του Εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού, αλλά και για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση υλικών ζημιών στο πυροσβεστικό όχημα.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ