Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκρηξη της προέδρου για την «αμνησία» κατηγορουμένου

Με τη φράση «έχετε κάποιο πρόβλημα μνήμης;» να συνοδεύει την οργή της, αντέδρασε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Μαρία Λεπενιώτη, στην απολογία κατηγορουμένου.

Ο συγκεκριμένος φέρεται ως μέλος τάγματος εφόδου το οποίο επιτέθηκε στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών, το καλοκαίρι του 2012. «Αστειεύεστε; Έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας; Κάποιο πρόβλημα μνήμης; Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε τί είπατε… Να είστε πιο συγκρατημένος λίγο…» είπε η πρόεδρος όταν ο κατηγορούμενος ανασκεύασε την απολογία που είχε δώσει στις ανακριτικές αρχές.

Τότε είχε δώσει λεπτομερείς περιγραφές για το πώς οι συγκατηγορούμενοί του επιχείρησαν να κρύψουν την εμπλοκή τους στην επίθεση, ωστόσο σήμερα ήταν… μια άλλη μέρα αφού αρνήθηκε τη συμμετοχή του και απέδωσε τη σύλληψή του στην… τύχη. «Πιστεύω ότι έγινε για να ενεργοποιήσουν το θέμα. Εμάς βρήκαν και σε εμάς τα έκαναν…».

Παράλληλα απάντησε με τη φράση «επειδή έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα, φυσικά θα έλεγε ότι με αναγνώρισε», στην παρατήρηση ότι αναγνωρίστηκε από ένα εκ των θυμάτων της επίθεσης:

«Εγώ κατάλαβα ότι για να καλύψουν εκείνο το βράδυ κάποιον άλλον, φέρανε εμένα. Εγώ άκουσα για τάγματα εφόδου της ΧΑ αλλά αυτοί που είδα δεν είχαν καμία σχέση με τη ΧΑ, εγώ δεν είδα ποτέ παραλλαγές, δεν είδα ποτέ να έπιασαν αυτούς που το έκαναν… Μετά έγινε πολιτικό το θέμα, που ήταν ρατσιστικό, εμείς στο Πέραμα δεν έχουμε ούτε ακροδεξιούς ούτε ακροαριστερούς, εμείς ζουμε ειρηνικά, εγώ δεν ενδιαφερόμουν για αυτά τότε, εγώ στο γήπεδο πήγαινα μόνο».

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ