Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενόψει της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την κινητοποίηση της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΘ οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου όπου ζητούν μεταξύ άλλων ζητούν βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα αλλά και σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων.

«Σταθερή εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, επαγγελματικά δικαιώματα σε εργασία με υγεία και ασφάλεια», είναι το κύριο μήνυμα της κινητοποίησης.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν εκπρόσωποι διαφόρων σωματείων εργαζομένων.

Θα ακολουθήσει πορεία με κατάληξη το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Την ίδια ώρα, συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ παρουσία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης, αυτή την ώρα πορεία πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι, περνώντας από την Εγνατία, η οποία παραμένει αυτή την στιγμή κλειστή. Κύριο αίτημα των φοιτητών είναι να μην καταργηθεί το άσυλο.

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Καμάρα.

Υπενθυμίζεται πως για τις 20:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 84η ΔΕΘ.

Πηγή: thesstoday.gr/ thestival.gr/voria.gr/ grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ