Μάχη με τις φλόγες στην Κέρκυρα – Εκκενώνονται χωριά – Μεγάλη φωτιά και στην Αρκαδία

Άλλη μια δύσκολη μέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία, καθώς αυτή την ώρα υπάρχουν πέντε ενεργά μέτωπα στη χώρα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη χώρα και φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της πυροσβεστικής στην περιοχή Κρητικά, κοντά στη Λευκίμμη στην Κέρκυρα. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 2 Πεζετέλ και 1 ελικόπτερο. Επίσης, συνδράμουν 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή ετοιμότητας για εκκένωση των οικισμών Παλαιοχώρι και Νεοχώρι.

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου.

Στη Λέρο πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Λακκί. Στο νησί υπάρχει μόνο εποχικός πυροσβέστης, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, αναφορικά με την εξέλιξη της πυρκαγιάς,Μιλώντας στο enikos.gr, ο δήμαρχος τόνισε ότι η φωτιά φαίνεται να βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο και διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Εξ όσων γνωρίζει, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το νοσοκομείο, ωστόσο, επειδή πλέον ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί σιγά σιγά επιστρέφουν στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλια δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε παραλίες του νησιού. Μόνο μία κολυμβήτρια χρειάστηκε να απομακρυνθεί από τη θάλασσα στην παραλία Μερικιά με τη βοήθεια σκάφους, επειδή δεν μπορούσε να βγει στην παραλία λόγω των πυκνών καπνών.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες leronews.gr και e-leros.com

Φωτιά ξέσπασε και σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com η φωτιά εκδηλώθηκε σε καλαμιές κοντά σε θερμοκήπια. Στο ύψος αυτό έχει κλείσει και η Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών – Πύργου, ενώ οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί που οι φλόγες κατευθύνονται και στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου.

Τέλος, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα και η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή φωτό: leronews.gr και e-leros.com, kerkyrasimera.gr, corfutvnews.gr, patrisnews.gr,Kafeneio-megalopolis.gr«Τα νέα της Λευκίμμης»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ