Αεροπλάνα της Πυροσβεστικής μπέρδεψαν το σύννεφο σκόνης με καπνό και “έλουσαν” αγρότη με τόνους νερό

Κινητοποίηση για φωτιά σε δασική περιοχή κοντά στην Μενδενίτσα υπήρξε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχε καπνός και πως καιγόταν χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες με επίγεια και εναέρια μέσα και όπως αναφέρει το lamianow.gr υπήρξαν και προληπτικές ρίψεις νερού. Λίγο αργότερα ωστόσο και αφού έλεγξαν όλη την περιοχή διαπίστωσαν ότι ο καπνός ήταν τελικά σύννεφο σκόνης που σήκωσε γεωργικό μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αγρότης που ήταν στα Καραβίδια Μώλου μέσα σε μία χαράδρα ανάμεσα στον Άγιο Χαράλαμπο και στην Μενδενίτσα και ο οποίος δεν άκουσε τα αεροπλάνα για να βγει στο ξέφωτο “λούστηκε” με το νερό που έριξαν τα Πεζετέλ.

Όπως αναφέρει το lamianow.gr όλα ξεκίνησαν όταν κάτοικος από τον Άγιο Χαράλαμπο είδε καπνό και ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες με αρκετά οχήματα ξεκίνησαν να πάνε προς τα εκεί αλλά συγχρόνως απογειώθηκαν και Πεζετέλ από το αεροδρόμιο της Λαμίας. Οι πιλότοι μπέρδεψαν το σύννεφο σκόνης με καπνό και χωρίς να διακρίνουν τίποτα έκαναν τις πρώτες ρίψεις.

Πηγή πληροφοριών: lamianow.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ