Συγκλονιστική μαρτυρία για τη φωτιά στην Εύβοια: Αυτό που γίνεται είναι αδιανόητο – Έχει γίνει η μέρα νύχτα – ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια, ενώ εκκενώνονται τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι, όπου χτυπούσαν οι καμπάνες και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να απομακρυνθούν αμέσως.

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι “πριν από δύο ώρες ανεβήκαμε εθελοντικά να βοηθήσουμε την Πυροσβεστική στην κατάσβεση. Αυτό που γίνεται τώρα είναι αδιανόητο. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ενώ σβήναμε τη φωτιά, ξεπήδησε πάνω από την κορυφή του βουνού. Μιλάμε για φλόγες 20-30 μέτρα. Από το κινητό μου ενημερώθηκα ότι υπάρχει εγκλωβισμένος άνθρωπος ώστε να επισπεύσουν με τα αεροπλάνα και να ρίξουν με τα αεροπλάνα νερό. Η φωτιά πάει στο Κοντοδεσπότι, έχει εκκενωθεί το χωριό. Δεν γνωρίζω τι θα γίνει. Έχει γίνει η μέρα νύχτα”.

Αναφορικά με τον εγκλωβισμένο άνθρωπο, διευκρίνισε: “Μας πήραν τηλέφωνο εθελοντές, πυροσβέστες που βοηθάμε ταυτόχρονα στη φωτιά και μας είπαν να μεταφέρουμε άμεσα στην Πυροσβεστική που ήταν δίπλα μας ότι υπάρχει κωδικός που χρησιμοποιούν εκείνοι για εγκλωβισμένο άνθρωπο και να σπεύσουν αμέσως οι δυνάμεις από τον αέρα να ρίξουν στο σημείο. Η φωτιά κυμαίνεται ανεξέλεγκτα προς το χωριό Κοντοδεσπότι που εκκενώνεται … Εγώ με το αυτοκίνητό μου κατάφερα να περάσω ξυστά από τις φλόγες” συγκλονίζει η μαρτυρία του κ. Πάνου Αγιανίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ