Θύματα απάτης δύο γυναίκες σε Πύργο και Αιτωλικό – Πώς τους απέσπασαν 15.000 ευρώ

Θύματα απάτης έπεσαν δύο γυναίκες στον Πύργο και το Αιτωλικό, αφού άγνωστοι δράστες κατάφεραν να τους αποσπάσουν συνολικά, περίπου 15.000 ευρώ. Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, άγνωστος δράστης πήγε στο σπίτι μίας 95χρονης στον Πύργο και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ της ζήτησε να κάνει έλεγχο.

Στη συνέχεια ο άγνωστος άνδρας μπήκε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και κατόπιν έφυγε από το σπίτι. Λίγη ώρα μετά, η 95χρονη διαπίστωσε ότι ο άγνωστος άνδρας είχε αφαιρέσει φεύγοντας από το σπίτι το χρηματικό ποσό των 9.800 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, άγνωστο άτομο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία 72χρονη στο Αιτωλικό, προσποιούμενος τον αστυνομικό.

Στην συνέχεια, με το πρόσχημα ότι η εγγονή της έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα, της ζήτησε χρηματικό ποσό, ώστε να μην έχει νομικές συνέπειες. Τελικά, ο άγνωστος έπεισε την ηλικιωμένη να βάλει σε μία σακούλα το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και να τα αφήσει ακριβώς έξω από το σπίτι. Αμέσως μετά πλησίασε το σπίτι της ηλικιωμένης μία άγνωστη γυναίκα, η οποία πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ