Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αμερικανίδα βιολόγο στα Χανιά – ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη της αδικοχαμένης βιολόγου Suzanne Eaton, η οποία δολοφονήθηκε στις αρχές Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στα Χανιά.

Πολίτες των Χανίων, αλλά και τουρίστες, βρέθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα- συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν η ψυχοθεραπεύτρια Κυριακή Γιαννουδάκη και η ψυχολόγος Δέσποινα Φαλελάκη, με σκοπό να γίνουν σαφή και ξεκάθαρα τα δικαιώματα των γυναικών στη ζωή.

“Με αφορμή την δολοφονία της Suzanne Eaton κινηθήκαμε για να μιλήσουμε για την πόλη μας, αλλά και για όλη την Κρήτη, για την βία, ενδοιοικογενειακή και μη, που κάθε χρόνο έχουμε δυστυχώς αύξηση των ποσοστών του φαινομένου και κάτι πρέπει να κάνουμε…” δήλωσε στο zarpanews.gr η κ. Γιαννουδάκη.

“Επειδή ο τρόπος της δολοφονίας της Σούζαν ήταν φρικιαστικός έγινε πολύ “θόρυβος”, αλλά εμείς θέλουμε να μιλήσουμε και για όλες αυτές τις ανώνυμες γυναίκες, που μέσα από τις κλειστές πόρτες υποφέρουν. Κυρίως αυτές θέλουμε να υποκινήσουμε, ώστε να κάνουν κάτι και να σπάσουν τη σιωπή τους”, πρόσθεσε.

Όλοι εμείς, άνδρες και γυναίκες, που είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτό το φαινόμενο, πρέπει επιτέλους να βρούμε έναν τόπο τόπο συνάντησης, απέναντι σε οποιαδήποτε πατριαρχική κουλτούρα, που μας δημιουργεί αυτό το φαινόμενο. Τα στερεότυπα και οι αντιλήψεις που ακόμη στον τόπο μας καλά κρατούν” τόνισε η Κυριακή Γιαννουδάκη, που, όπως και η κ. Φαλελάκη, δεν παραβρέθηκε στην αποψινή εκδήλωση με την επαγγελματική της ιδιότητα, αλλά ως γυναίκα-πολίτης των Χανίων.

Στην συγκέντρωση δέσποζε το πανό με την εικόνα της άτυχης βιολόγου, ξεκίνησε με μουσική από μεμονωμένους καλλιτέχνες που ένωσαν τις φωνές και τις μελωδίες τους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα, ενώ ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους για το φαινόμενο της βίας.

zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ