Παραμένουν στο νοσοκομείο η μητέρα και η 4χρονη κόρη της που τραυματίστηκαν από την έκρηξη σε σκάφος στη Χαλκιδική

Στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” παραμένουν η 37χρονη και η 4χρονη κόρη της, οι οποίες τραυματίστηκαν χθες από την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε σκάφος στην παραλία του Αγίου Ιωάννη, στη Χαλκιδική.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Μαρμαρά όπου διαπίστωσαν ότι το σκάφος βρισκόταν προσγειαλωμένο στην παραλία και φλεγόταν, ενώ οι επιβαίνοντες είχαν ήδη εγκαταλείψει το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, αναφέρει το Λιμενικό σε ανακοίνωσή του.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν από πραγματογνώμονα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, σε ταχύπλοο σκάφος σημαίας Σερβίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ιωάννη Νικήτης Χαλκιδικής, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Μαρμαρά όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος βρισκόταν προσγειαλωμένο στην παραλία και φλεγόταν, ενώ οι επιβαίνοντες είχαν ήδη εγκαταλείψει το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα. Οι ανωτέρω αρχικά διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, διότι οι 3 εξ΄ αυτών έχρηζαν περαιτέρω νοσηλείας (μία 37χρονη, μία 7χρονη και μία 4χρονη), ενώ η 37χρονη και η 4χρονη παραμένουν νοσηλευόμενες. Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας θα διερευνηθούν από πραγματογνώμονα, κατασβέστηκε από το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαρμαρά και το σκάφος απομακρύνθηκε από την παραλία και φυλάσσεται σε ασφαλές κοντινό σημείο, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ