• «Δεύτερο ολοκαύτωμα στη Βιάννο»

  9:54 μμ, Δευτέρα 30 Ιουλ 2012 9:54 μμ, Δευτέρα 30 Ιουλ 2012

  Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά στην περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί στο μέτωπο της φωτιάς και ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

  Επίσης, μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο μία ηλικιωμένη γυναίκα, με αναπνευστικό πρόβλημα, και ένα ακόμη άτομο.

  Την ίδια ώρα, Ειδικό Τμήμα του ΕΚΑΒ βρίσκεται στις περιοχές Χόνδρου, Βιάννου και Κερατόκαμπου, με 4 ασθενοφόρα, γιατρούς και διασώστες που δίνουν άμεση βοήθεια σε όποιον χρειασθεί και κυρίως σε ηλικιωμένους πολίτες.

  Το απόγευμα τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο από την Αθήνα έφτασαν στην Κρήτη προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα, όμως λόγο των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή τα καναντέρ δεν μπόρεσαν να ριφθούν στη μάχη, παραμένοντας στο αεροδρόμιο Καστελίου. Ως εκ τούτου, στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται δύο ελικόπτερα.

  Οι κάτοικοι -που και οι ίδιοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες μαζί με τις άλλες επίγειες δυνάμεις -κάνουν λόγο για ένα δεύτερο «ολοκαύτωμα» στη Βιάννο, καθώς οι καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες και στα αιγοπρόβατα είναι ανυπολόγιστες, ενώ δεν έχουν ακόμη καταγραφεί ζημιές σε σπίτια στην περιοχή.

  πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα