Τσελέντης: O ΟΑΣΠ δεν έκανε σωστά τη δουλειά του – BINTEO

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, προειδοποιεί πως δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος ενός ισχυρού μετασεισμού.

“Έχω εξοργιστεί γιατί εδώ και καιρό φώναζα για τα διατηρητέα κτίρια, είδατε ότι έπεσαν αρκετά. Αν είχαν σκοτωθεί δυο άνθρωποι τι θα είχε γίνει; Ποιος θα έφταιγε; Έχω φωνάξει πολλές φορές για τα σχολεία. Ευτυχώς οι μαθητές είναι σε διακοπές…. Καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσελέντης, ο οποίος πρόσθεσε ότι όσον αφορά στα διατηρητέα πρέπει να παρέμβει ο ΟΑΣΠ:

“Ξέρετε πολύ καλά ότι τα διατηρητέα είναι θέμα αρμοδιότητας του δήμου και πρέπει να παρέμβει και ο ΟΑΣΠ. Τι ρόλο παίζει ο ΟΑΣΠ; Να κάνει μόνο ασκήσεις στα σχολεία; Πιστεύω ότι κάποιοι δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους… Λέω στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ότι η καρδιά του σεισμού χτυπά μέσα στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, εμείς έχουμε τα όργανα και παρακολουθούμε τη σεισμικότητα και όχι κάποιοι άλλοι κύριοι που δεν είναι καν σεισμολόγοι”.

Και επεσήμανε: “Αν δεν ήταν ο Χρυσοχοΐδης να τρέξει αυτόν τον ερειπωμένο κρατικό μηχανισμό σχετικά με την αντισεισμική πολιτική γιατί η ΝΔ παρέλαβε έναν πραγματικά διαλυμένο αντισεισμικό μηχανισμό, δεν θα γινόταν τίποτα τώρα. Τι θα πούμε στον κόσμο, γιατί αυτά τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρουν κι εγώ δεν θα ξανασχοληθώ με τον κ. Λέκκα και τον κάθε γεωλόγο. Το ρήγμα αυτό που ενεργοποιήθηκε δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει ποτέ το ρήγμα του 1999. Εκείνο το ρήγμα ό,τι ήταν να δώσει το έδωσε…”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ