Συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου πατροκτόνου: Τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του – Ήταν μία δίκαιη απόφαση

Ως μία «δίκαιη απόφαση» χαρακτήρισε ο Παναγιώτης Κεφαλληνός την ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιουδικείου Πατρών, που έκρινε ένοχο τον 27χρονο Αλέξη για τη δολοφονία του πατέρα του τον περασμένο Μάιο στη Ζάκυνθο, αναγνωρίζοντάς του, ωστόσο, τρία ελαφρυντικά.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου σημειώνει ότι «άπαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του από τη γέννηση του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεως του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα».

Παράλληλα, εξήρε «την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους τους λαϊκούς δικαστές».

Σημειώνεται ότι στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου αργά χθες το βράδυ, ο 27χρονος δράστης αλλά και τα αδέρφια του μαζί με τη μητέρα τους ξέσπασαν σε κλάματα χαράς, για μια απόφαση που ουσιαστικά τον βγάζει από τη φυλακή.

Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά. Το πρώτο είναι του πρότερου σύννομου βίου, το δεύτερο της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και τρίτον της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟ: thebest.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ