Συνεδριάζει την Τετάρτη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Τι θα πει ο Τσίπρας

Το στίγμα της «επόμενης μέρας» αναμένεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή πρώτη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”Έθνος”.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη συνεδριάζει στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, θα δώσει το στίγμα της «επόμενης μέρας» και σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρητικώς το πολιτικό όργανο θα αποφασίσει και για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ενδεχομένως μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία φαίνεται ότι εκφράζονται όλες οι τάσεις του κόμματος, µε κυρίαρχη εκείνη των «προεδρικών», αλλά και αναλογική υποχώρηση της εκπροσώπησης των «53». Επίσης, θα συμμετέχουν τα περισσότερα προβεβλημένα στελέχη, εξαιρουμένων του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος δεν εξελέγη επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και πρώτη δύναμη στα Χανιά, κέρδισε µόνο µία βουλευτική έδρα, αλλά και των Σταύρου Κοντονή, Νίκου Παρασκευόπουλου και Μάρκου Μπόλαρη.

Στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει εκπροσώπηση της Προοδευτικής Συμμαχίας (Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Θανάσης Παπαχριστόπουλος) – εξέλιξη που επιτρέπει στον πρόεδρο του κόμματος να προχωρήσει µε μεγαλύτερη άνεση στις αλλαγές που θέλει να προωθήσει στο κόμμα για τη συγκρότηση της μεγάλης πλατιάς λαϊκής συμμαχίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία θα μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, µε ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο, διαβεβαιώνοντας πως από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστατεύσει τα συµφέροντα των ανθρώπων του µόχθου και της δημιουργίας.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ