Με δάνειο και συναυλίες πληρώθηκαν οι εγγυήσεις των μελών του Ρουβίκωνα

Με τραπεζικό δάνειο και συναυλίες μαζεύτηκε το ποσό των 60.000 ευρώ που είχε έπρεπε να καταβάλουν δύο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα για την καταδρομική επίθεση με μπογιές στη Βουλή, στις 21 Μαΐου 2019.

Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”, μέσω οικονομικής ενίσχυσης αλληλεγγύης και συναυλιών μαζεύτηκε το ποσό των 30.000 ευρώ για την εγγύηση που είχε υποβληθεί στο πρωταγωνιστικό μέλος ενώ για το δεύτερο μέλος του Ρουβίκωνα, που είχε συλληφθεί μετά από… πτώση λίγο μετά την επίθεση, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι η εγγύηση των 30.000 ευρώ δόθηκε με την εκταμίευση δανείου που έλαβε μετά την υποθήκευση περιουσιακού του στοιχείου.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πρωταγωνιστικό μέλος του Ρουβίκωνα, αναφέρει πως οι εγγυήσεις ύψους 60.000 ευρώ, που είχε ορίσει η ανακρίτρια και για τον ίδιο και το σύντροφό του, μαζεύτηκαν μέσω οικονομικών ενισχύσεων αλληλέγγυων και συναυλιών που οργανώθηκαν.

Το πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας στην ανάρτησή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κακούργημα, εξήντα χιλιάρικα εγγυήσεις, παρών στο τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, επειδή έπεσαν μπογιές για όποιον δεν κατάλαβε. Προφανώς τους έκατσε στραβά ο εξευτελισμός των μέτρων ασφαλείας στο καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο της χώρας».

Σχολιάζει, επίσης, πως κατηγορείται μετά από «αναγνώριση» από αστυνομικό της Κρατικής Ασφάλειας, σε ένα βίντεο «όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν». Παράλληλα, αναφέρει ότι «το να μην πλήρωνα και να έμπαινα φυλακή για κάποιο διάστημα δεν θα μου ήταν μεγάλο θέμα. Έχω πάει φυλακή (σε Κορυδαλλό Α’ και Ε’ πτέρυγα και στην πειθαρχική φυλακή στο Σταυράκι Ιωαννίνων). Και μάλιστα φυλακή με 6 κακουργήματα και τον 187Α και έχοντας αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη κάποιων όπλων που βρέθηκαν τότε. Αλλά εγώ τυγχάνει να ανήκω σε μια αναρχική συλλογικότητα, η οποία έχει αποφασίσει πως κανένα μέλος της δεν θα πάει φυλακή όσο περνάει από το χέρι της. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, έπρεπε να συμμορφωθώ με την απόφαση της ομάδας μου χωρίς να πάρω ατομικές πρωτοβουλίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ