• Σε άνθηση το παραεμπόριο

  2:20 πμ, Παρασκευή 27 Ιουλ 2012 2:20 πμ, Παρασκευή 27 Ιουλ 2012

  Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο του παραεμπορίου στα Χανιά, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η δημοτική αστυνομία στην παλιά πόλη και στις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου.

  Το χρονικό διάστημα από 22 Ιουνίου έως και 23 Ιουλίου οι αρχές προχώρησαν σε κατασχέσεις 3.869 τεμαχίων παραεμπορίου από πλανόδιους μικροπωλητές, σε σημεία υψηλής επισκεψιμότητας της πόλης των Χανίων όπως στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και σε πολυσύχναστες παραλίες όπως αυτές των Αγίων Αποστόλων και της Αγίας Μαρίνας.

  Στο «καλάθι» των παράνομων μικροπωλητών υπήρχαν μεταξύ άλλων αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη ραπτικής, τρόφιμα, γυαλιά οράσεως, ψηφιακοί δίσκοι και ρολόγια χειρός.

  Συνολικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αστυνομίας, «από τις αρχές Ιουνίου, η δημοτική αστυνομία έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις περισσότερων από 7.000 τεμαχίων προερχόμενων από παραεμπόριο».

  Εξάλλου, η υπηρεσία υπέβαλε 14 μηνύσεις σε καταστήματα για ηχορύπανση και μη τήρηση των διατάξεων κοινής ησυχίας στην παλιά πόλη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα