• Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την “τρελή” κούρσα του αυτοκινήτου που προκάλεσε το τρομακτικό τροχαίο στο Ναύπλιο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

  9:41 μμ, Κυριακή 09 Ιουν 2019 9:41 μμ, Κυριακή 09 Ιουν 2019

  Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το σοβαρό τροχαίο που συνέβη το απόγευμα στην είσοδο του Ναυπλίου, δίνουν στην κάμερα αυτόπτες μάρτυρες και οδηγοί άλλων αυτοκινήτων, που είδαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες να έρχεται καταπάνω τους.

  Το αυτοκίνητο ακολούθησε μία ξέφρενη πορεία για περίπου 1,5 χιλιόμετρο, ενώ όπως περιγράφουν, αφού χτύπησε τα πρώτα αμάξια, η οδηγός πάτησε απότομα γκάζι με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό της να αναποδογυρίσει.

  Είναι ενδεικτικό ότι τα εξαρτήματα του οχήματος, τροχοί, κιβώτιο ταχυτήτων και προφυλακτήρες είναι διασκορπισμένα σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο.

  «Το μόνο που πρόλαβα να δω ήταν ένα μαύρο αυτοκίνητο και καπνό με πολύ μεγάλη ταχύτητα να έρχεται καταπάνω μου», λέει η γυναίκα του πρώτου αυτοκινήτου που χτυπήθηκε στο anagnostis.org.

  «Το αυτοκίνητο ερχόταν στον αέρα με κατεύθυνση προς το Ναύπλιο. Χτύπησε στο προπορευόμενο. Εμείς πηγαίναμε προς το Άργος. Το άκρο του αυτοκινήτου, μου διέλυσε όλη την αριστερή πλευρά», τονίζει ο οδηγός ενός ακόμα αυτοκινήτου που χτυπήθηκε από το «ιπτάμενο» αυτοκίνητο.

  Ένας ακόμα αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τι είδε:

  «Από το ‘Αλεύρι – Ζάχαρη’ άρχισε να χτυπά αμάξια και μετά πρέπει να πάτησε γκάζι απότομα. Με πατημένο γκάζι έφερνε τούμπες προς τα εδώ».

  Επί ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τις δύο γυναίκες οδηγούς του «ιπτάμενου» αυτοκινήτου, που κατέληξε στα φανάρια της Χαριλάου Τρικούπη, ξεκινώντας την ξέφρενη πορεία του από την διασταύρωση της οδού Άργους με την Μεγάλου Αλεξάνδρου.

  Ο δρόμος παράλληλα ήταν γεμάτος καύσιμα με κίνδυνο να ανάψει φωτιά.

  Αφού χτύπησε το πρώτο αυτοκίνητο άρχισε την τρελή του πορεία χτυπώντας άλλα δύο στο ύψος της οδού Καλαμάτας.

  Παρόλα αυτά η πορεία του δεν ανακόπηκε και συνέχισε φέροντας τούμπες και εκσφενδονίζοντας σίδερα, τροχούς, κιβώτιο ταχυτήτων και προφυλακτήρες σε όλο το μήκος για να καταλήξει αναποδογυρισμένο λίγα μέτρα προς τα φανάρια.

  Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι ότι το ένα ημιαξόνιο βρέθηκε στην πλευρά που είναι ένα ανθοπωλείο, έχοντας χτυπήσει ένα τζιπ.

  Τροχοί και ζάντες βρέθηκαν στην απέναντι πλευρά, πάνω στο πεζοδρόμιο.

  Ολόκληρο το κιβώτιο ταχυτήτων βρέθηκε στην άκρη του δρόμου απέναντι από πρατήριο καυσίμων.

  Άλλα αντικείμενα πετάγονταν σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρα, όση και η απόσταση που διένυσε το αυτοκίνητο με τις δύο γυναίκες.

  Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Τις πρώτες στιγμές κανείς δεν ήξερε τί ακριβώς έχει συμβεί. Ο θόρυβος από τις πολλαπλές συγκρούσεις έβγαλε το κόσμο από τα σπίτια του.

  Σειρήνες από ασθενοφόρα, πυροσβεστική και αστυνομία προσπαθούσαν να πλησιάσουν με τους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς και τους διασώστες να προσπαθούν στα πρώτα λεπτά να βρουν που αρχίζει και πού τελειώνει το ατύχημα και ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι.

  Πηγή/ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: anagnostis.org

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα