Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ – Νέα ένταση σήμερα – ΒΙΝΤΕΟ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία καλείται να φέρει σε πέρας η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα περιορίζεται στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα της παράνομης βίας και της διακοπής συνεδρίασης πανεπιστημιακού οργάνου. Τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν κατά τα ίδια επεισόδια απαιτούν έγκλιση και θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των διωκτικών Αρχών εάν και εφόσον κατατεθούν μηνύσεις.

Σημειώνεται πως οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ένας καθηγητής γρονθοκόπησε συμφοιτητής -και δημοσίευσαν σχετικό βίντεο- ενώ το ΑΠΘ υποστηρίζει ότι οι φοιτητές ήταν αυτοί που άσκησαν βία κατά του καθηγητή.

Σήμερα το μεσημέρι, πάντως, σημειώθηκε νέα ένταση στο ΑΠΘ, στην εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για την παρουσίαση των 11 υποψηφίων αντιπρυτάνεων.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ομάδα φοιτητών παρέστη στη σχετική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 13.00, προκαλώντας ένταση στο αμφιθέατρο «Κ. Τριαρίδης» του Γ.Π.Ν.Θ. “ΑΧΕΠΑ”, ενώ φώναξαν και συνθήματα.

Κατόπιν του επεισοδίου, ο κοσμήτορας αναγκάστηκε να αναβάλει την εκδήλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ