Πρώην Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου στον Realfm: Αν θεωρηθεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή έγκριση δεν μπορεί να κάνει την επιλογή

«Εφόσον πρέπει η επιλογή να έχει μία λαϊκή έγκριση, τότε η κυβέρνηση μπορεί να κάνει την επιλογή. Αν θεωρηθεί ότι δεν έχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση τη λαϊκή έγκριση διότι είτε είναι υπό παραίτηση είτε ανεπίσημα έχουν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές, δεν μπορεί να κάνει την επιλογή», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών, Δημήτρης Κανελλόπουλος με αφορμή τον ορισμό νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο.

Επίσης, ο κ. Κανελλόπουλος υποστήριξε ότι «το ισχύον σύστημα για την επιλογή της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι ορθό διότι και η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων πρέπει να έχει μία λαϊκή νομιμοποίηση. Όλες οι αποφάσεις εκτελούνται εν ονόματι του λαού, αρκεί να μην γίνονται καταχρήσεις. Δεν θέλω να κάνει την επιλογή κάποιο άλλο σώμα».

Αναφερόμενος στο αν χειραγωγείται η δικαιοσύνη, ο κ. Κανελλόπουλος υποστήριξε πως «εάν οι Δικαστές είναι ανεξάρτητοι από τις δικές τους απόψεις, θρησκευτικές, κομματικές, φιλοσοφικές, τότε προχωρούν καλά διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ