Κόλαση για τη “χρυσή” διαθήκη – Η μήνυση και οι κατηγορίες για πλαστογραφία

Τη μυθική περιουσία μίας ηλικιωμένης, η αξία της οποίας ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, προσπάθησε να ιδιοποιηθεί χρησιμοποιώντας πλαστή διαθήκη μία γυναίκα από τη Ρόδο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι συγγενείς της 92χρονης.

Η 59χρονη θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κατηγορούμενη για ιδιοποίηση περιουσίας. Η υπόθεση βγήκε στο φως τον Σεπτέμβριο του 2010, οπότε ο 80χρονος -τότε- ξάδελφος της 92χρονης κατέθεσε έξαλλος μήνυση ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της ηλικιωμένης, αλλά και την τιμωρία της 59χρονης, την οποία κατηγόρησε για πλαστογραφία της διαθήκης, σύμφωνα με τη Ροδιακή.

Όπως ανέφεραν στην αγωγή τους οι συγγενείς, ο 80χρονος και η κόρη του είναι οι μοναδικοί εν ζωή κληρονόμοι της ευκατάστατης Ροδίτισσας, καθώς η ίδια δεν είχε αποκτήσει παιδιά, αφού δεν είχε παντρευτεί, και εκτός από την ατομική της περιουσία είχε κληρονομήσει και εκείνες των δύο αδελφών της, οι οποίες ήταν επίσης ανύπαντρες. Ο 80χρονος ξάδελφος ισχυρίζεται ότι η 59χρονη κατόρθωσε με δολοπλοκίες και συκοφαντίες να απομακρύνει την 92χρονη από τον φιλικό και συγγενικό της κύκλο και να την έχει κοντά της για να την φροντίζει ως τον θάνατό της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή, όταν η υπερήλικη έφυγε από τη ζωή, η 59χρονη εμφανίστηκε ως η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας, που περιλαμβάνει ακίνητα αξίας μεγαλύτερης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, τόσο στη Ρόδο όσο και στην Αθήνα, αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς που ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ.

Όλα αυτά αναγράφονται σε μία ιδιόχειρη διαθήκη, η οποία φέρεται ότι συντάχθηκε από την 92χρονη το 2007. Σύμφωνα με τους συγγενείς, εκείνη τη χρονιά η ηλικιωμένη όχι μόνο δεν γνώριζε την 59χρονη, αλλά αρνιόταν πεισματικά να συντάξει τη διαθήκη της, παρά τις έντονες πιέσεις του δικηγόρου της.

Σημαντικό σημείο στην αγωγή είναι η εκτενής αναφορά που γίνεται στον γραφικό χαρακτήρα με τον οποίο είχε συνταχθεί η διαθήκη, αλλά και το γεγονός ότι είχε γραφτεί στη δημοτική, ενώ η 92χρονη χρησιμοποιούσε την καθαρεύουσα. Μάλιστα, ήταν γραμμένη σε ένα πρόχειρο χαρτί, κάτι που απέκλινε από το ύφος της εύπορης Ροδίτισσας.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ