Θρίλερ με την υπόθεση θανάτου του 66χρονου τελωνειακού – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Απρόβλεπτες διαστάσεις που οδηγούν σε αστυνομικό θρίλερ παίρνει η υπόθεση της εξαφάνισης πριν από ένα χρόνο του 66χρονου τελωνειακού Θανάση Πέτσα από τα Σπάτα, ο οποίος βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της Μάνδρας, όπου δεν ήταν δυνατό να φτάσει μόνος.

Το γεγονός ότι ο Θανάσης Πέτσας δεν οδηγούσε γεννά το ερώτημα πώς έφτασε στη Μάνδρα, όπου βρήκε τον θάνατο υπό άγνωστες συνθήκες. Ο 66χρονος ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων και διέμενε μόνος του στο σπίτι του στα Σπάτα. Συχνά μάλιστα συναντιόταν με φίλους του σε μία ταβέρνα της περιοχής.

Όπως έχουν καταθέσει από την πρώτη στιγμή τα φιλικά του πρόσωπα με τα οποία είχε σχεδόν καθημερινή επαφή, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του φέρεται ότι είχε ραντεβού με κάποιο άτομο που θα τον έπαιρνε με το αυτοκίνητό του για να πάνε σε μία δουλειά. Όμως, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς χωρίς να δώσει σημεία ζωής και ύστερα από έναν χρόνο το πτώμα του βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση στη δύσβατη περιοχή.

Τις έρευνες για την εξαφάνιση και τις συνθήκες θανάτου του Θανάση Πέτσα είχε αναλάβει αρχικά το Αστυνομικό Τμήμα Σπατών, το οποίο συγκέντρωσε μεθοδικά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Ωστόσο, οι οικείοι του νεκρού προσκόμισαν νέα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα και έτσι αποφασίστηκε να αναλάβει την έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς προέκυψαν ενδείξεις που ίσως οδηγούν στο ενδεχόμενο ο άτυχος 66χρονος να έπεσε θύμα δολοφονίας.

Ο άτυχος τελωνειακός είχε τη φήμη του έντιμου και σκληρά εργαζόμενου υπαλλήλου, ο οποίος συχνά παρέπεμπε στη Δικαιοσύνη ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις τελεωνειακών παραβάσεων που είχε καταγράψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες που εξαφανίστηκαν τα ίχνη του ήταν σε εξέλιξη μία δίκη στην οποία ήταν βασικός μάρτυρας και περίμενε να κληθεί στο δικαστήριο για να καταθέσει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δίκη αφορούσε πολύ σοβαρή υπόθεση λαθρεμπορίας, την οποία φέρεται ότι είχε αποκαλύψει ο Θανάσης Πέτσας.

Η κατάσταση του πτώματος δεν επέτρεψε στον ιατροδικαστή που έκανε νεκροτομή να εξαγάγει ουσιαστικά συμπεράσματα για την αιτία θανάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαπίστωσε κατάγματα συμβατά με πτώση ή με βίαια χτυπήματα, συνεπώς το ενδεχόμενο να έπεσε ή να τον έριξαν από μεγάλο ύψος απομακρύνεται.

Έτσι, θα περιμένει την ολοκλήρωση των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες θα αργήσουν, καθώς χρήζουν ειδικής μεθοδολογίας.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ