Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. ενόψει εκλογών

Τηλεδιάσκεψη υπό τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλο για τα μέτρα ασφάλειας ενόψει των εκλογών και υπό το φόβο νέων καταδρομικών επιθέσεων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με συμμετέχοντες όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ”το Έθνος”, στη διαδικασία πήρε μέρος και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φέρεται να διεμήνυσε προς τους αξιωματικούς: «Διαφυλάξτε το κύρος σας». Η φράση αυτή έρχεται μετά τον έντονο εκνευρισμό της υπουργού για την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων κατά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, οπότε έγινε µόνο µία σύλληψη.

Τα μέτρα της ΕΛ. ΑΣ. για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο περιλαμβάνουν τη δημιουργία κλοιού ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια, όπως και διπλές ζώνες περιπολιών στα περίπτερα των υποψηφίων και τα εκλογικά κέντρα.

Ο αρχηγός του Σώματος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά «αυτοψία» προχθές το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, και μάλιστα πέρασε σχεδόν από όλα τα εκλογικά περίπτερα των υποψηφίων.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επιχειρησιακά αντανακλαστικά των αστυνομικών δυνάμεων στις καταδρομικές ενέργειες. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕΔΕ που διατάχθηκε για την πλημμελή αντίδραση στην επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή ανατέθηκε σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα καλέσει για κατάθεση τους αρμόδιους αξιωματικούς.

Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο θα µπει έγγραφο της κρατικής ασφάλειας που προειδοποιούσε για χτύπημα στο Κοινοβούλιο, όπως και ανάλογο έγγραφο που είχε συνταχθεί από τον φρούραρχο της Βουλής. Το ερώτημα είναι γιατί οι δύο προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν υπόψη.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ