Εξαρθρώθηκε σπείρα που μετέφερε παράνομα μετανάστες με πολυτελή οχήματα – ΦΩΤΟ

Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά αλλοδαπών με πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας και τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν σε Θεσσαλονίκη και του Έβρου, τέσσερις αλλοδαποί. Ένας 45χρονος και ένας 36χρονος από τη Γεωργία, ένας 36χρονος από το Ιράν και ένας 24χρονος από το Αφγανιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς- προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στο εσωτερικό της χώρας, κλοπής, απείθειας και βεβαιώθηκε παράβαση για παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, εντοπίστηκαν σε περιοχές του Έβρου τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων, δύο, ηλικίας 36 και 24 ετών, παρείχαν συνδρομή σε 16 παράτυπους μετανάστες από το Μπαγκλάντες προκειμένου να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια και ένας, 36 ετών, ο οποίος ως οδηγός αποσκοπούσε στην περαιτέρω προώθηση μέρους αυτών προς το εσωτερικό της χώρας.

Ο 45χρονος εντοπίστηκε στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως αποβίβασε 12 εκ των παραπάνω παράτυπων μεταναστών από το χώρο των επιβατών και από το χώρο των αποσκευών.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος στο πλαίσιο της παράνομης δράσης του, τόσο πριν την επιβίβαση, όσο και μετά την αποβίβαση των παράτυπων μεταναστών, προέβη στην αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσε.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα δύο αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας (για τα δύο εξ αυτών είχε δηλωθεί κλοπή και για ένα είχε δηλωθεί απώλεια), 11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ