Αντίθετη η ΠΟΕΔΗΝ στους ιδιώτες στην υγεία

Την αντίθεση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία στο να μπουν ιδιώτες στην υγεία εξέφρασε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Δεν είναι λύση να φέρουμε τον ιδιωτικό τομέα μέσα στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία οφείλουν να έχουν τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να αντιμετωπίζουν τα έκτακτα περιστατικά, τους ασθενείς εξ ‘ ολοκλήρου, χωρίς να χρειάζονται διακομιδές που στα έκτακτα περιστατικά μπορεί να στοιχίσουν και ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως υποστήριξε ο κ. Γιαννάκος, «εξάλλου, όταν επενδύσουμε σε έναν αξονικό ή μαγνητικό τομογράφο στο δημόσιο νοσοκομείο, σε έναν χρόνο θα έχει γίνει απόσβεση. Γιατί θα πρέπει να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα ή να πάμε με τον ιδιωτικό τομέα μέσα στα νοσοκομεία και να μη δώσουμε εμείς τα 200.000 ευρώ να πάρουμε τον αξονικό που σε έναν χρόνο θα έχουμε κάνει απόσβεση».

Παράλληλα τόνισε ότι «εμείς έχουμε καθαρή θέση για τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Θα πρέπει να είναι άνθρωποι οι οποίοι θα προέρχονται από τη δημόσια διοίκηση, γενικοί διευθυντές, με προσόντα. Είτε αυτό που συμβαίνει σήμερα, που μπαίνουν οι αποτυχημένοι πολιτευτές είτε μίας ιδιωτικής εταιρείας που μπορεί να έχουν άλλα συμφέροντα, δεν είναι καλό για το σύστημα υγείας. Έχουμε ικανότατα στελέχη στη δημόσια διοίκηση που μπορούν να τεθούν επικεφαλής των νοσοκομείων. Λέμε ”όχι” στους ιδιώτες στην υγεία».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ