Ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή στον Ανδρέα Μαρτίνη

Της Άννας Κανδύλη

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από κοινού ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων προερχόμενα από τη γερμανική εταιρεία Hospitalia.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης δεν επιστρέφει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, ωστόσο, τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του Γεωργία Μαρτίνη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε κατά πλειοψηφία στους κατηγορουμένους το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, απορρίπτοντας το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ερρίκος Ντυνάν και πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καταδικάστηκε για μίζα που φέρεται να έλαβε από το 1998 έως το 2003 για την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με τη γερμανική εταιρεία «Hospitalia International», για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση (Μάιος 2016) και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας με περιοριστικούς όρους τον Αύγουστο του 2017.

Έχει επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση σε 7 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων του Ερρίκος Ντυνάν.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, κηρύχθηκε αθώος από το δικαστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ