Με κρητικούς και μακεδονικούς χορούς τα εγκαίνια της έκθεσης των κρητικών προϊόντων στη ΔΕΘ – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με κρητικούς και μακεδονικούς χορούς να δίνουν τον παλμό και την κουζίνα της Κρήτης να έχει δεσπόζουσα θέση, εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη ΔΕΘ η έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση και τοπικές γεύσεις Ελλάδας».

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο διοργανωτής της έκθεσης, Νεκτάριος Σερμάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική της έκθεσης σημειώνοντας πως είναι αντίστοιχη με εκείνη της παραγωγής των προϊόντων της Κρήτης που προβάλλονται σε αυτή.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Γκιουλέκας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης, τόνισε πως «εμείς οι Μακεδόνες, οι μοναδικοί Μακεδόνες που υπάρχουν, έχουμε ισχυρούς δεσμούς με την Κρήτη».

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν, με κρητικό μαχαίρι, μια γυναίκα και ένας άνδρας φορώντας παραδοσιακές στολές της Μακεδονίας και της Κρήτης αντίστοιχα.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της το πρωί του Σαββάτου και θα βρίσκεται στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου.

Όσοι αποφασίσουν να την επισκεφτούν, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν την κρητική γραβιέρα, τσικουδιά αλλά και αγνά προϊόντα παραγωγών και από άλλες περιοχές της Ελλάδος οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση και τοπικές γεύσεις Ελλάδας».

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα λάβουν χώρα αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ώρες Λειτουργίας της Έκθεσης:

Σαββατοκύριακα: 10:30 έως 21:30

Καθημερινές: 11:00 έως τις 21:30

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival από τα εγκαίνια της έκθεσης:

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ